Spaarmoeder!

Welkom op het Blog van Spaarmoeder! Dit is een voortzetting van Spaarmoeder.blogspot.nl

Kruidkoek

2 Comments

Mijn moeder bakte vroeger op zaterdag vaak kruidkoeken. Ik mocht dan helpen en ik zat natuurlijk te wachten om de gardes en de beslagkom leeg te snoepen als het mengsel al in de vormen was gegoten.

Het recept bestaat uit 500 gram bloem, één theelepel bakpoeder, 350 gram donkere basterdsuiker, 0,5 liter yoghurt, half kopje water, twee theelepels koekkruiden en een beetje boter om de koekblikken mee in te vetten.

Vet de blikken in en verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle andere ingrediënten door elkaar en voeg scheutje voor scheutje een beetje water toe zodat het een dikkig beslag wordt. Verdeel dit over de twee bakblikken ( ik gebruik er twee van Wenker, formaat 25cm x7cm) en doe de blikken in de voorverwarmde oven. In 55 minuten zijn de koeken klaar. Eventueel even checken door er met een saté-prikker in te prikken. Als deze schoon uit de koek komt, is de koek gaar. Direct uit de vorm halen.

Je kunt het ook maken met karnemelk. Dan hoef je waarschijnlijk geen of nauwelijks water toe te voegen.

Foto volgt nog. Als de editor meewerkt.

Author: Spaarmoeder!

Welkom op het blog van Spaarmoeder. Ik ben inmiddels 42 jaar en geniet van als het geks en liefs dat zoon (12) en dochter (11) me brengen. We proberen samen zoveel mogelijk te genieten van al het mooie en goede dat op ons pad komt. Met vallen en opstaan proberen we bewuste keuzes te maken in ons doen en laten. Leuk dat je meeleest! Mijn oude blog op Blogger geeft nog nieuwe verhalen weer, maar uiteindelijk ga ik over op Wordpress.

2 thoughts on “Kruidkoek

  1. Heerlijk! Misschien ga ik er ook wel eens één bakken.

  2. Dat klinkt goed, leuk idee om met de kinderen te proberen in de vakantie, ga ik doen. Bedankt!

Leave a comment