Spaarmoeder!

Welkom op het Blog van Spaarmoeder! Dit is een voortzetting van Spaarmoeder.blogspot.nl

Opladen

1 Comment

Het was zaterdag ineens heerlijk koeler. En dat kwam goed uit omdat ik had afgesproken om te gaan wandelen met vrienden die hier in de buurt op vakantie waren. Om 10.30 zouden we elkaar treffen op het weggetje bij het begin van het Mammoetpad, wat ik al eens eerder heb gelopen en zo vol lof over schreef. Toen vroor het en nu is het het tegenovergestelde.

De vrienden stuurden twee dagen ervoor een adres van het startpunt met de vraag `Bedoelde je dit?”. Ik keek ernaar en dacht, ja klopt dat is het Mammoetpad bij Exloo. Het adres stond bij Borger, maar heej, dat ligt bij elkaar. Mammoetpad is Mammoetpad, toch?!

Toen ik aan kwam rijden zag ik weinig bekends van de andere wandelingen. Ik zette de auto even aan de kant en zocht op mijn telefoon. Tegelijkertijd reed een rode auto me tegemoet die ik herkende als die van de vrienden. Wat een leuk weerzien! Blijft gek dat je elkaar geen knuffel kunt geven. Ik legde uit dat het me niet bekend voorkwam en we redeneerden dat er wellicht ook een ander startpunt kon zijn. We parkeerden daarom de auto’s op de parkeerplaats en gingen op pad.

Toen we een stukje liepen, voelde het niet goed. Dit was wel heel erg een fietspad en niet zozeer een wandelpad. Ik zocht nog even op waar ik de vorige keer gestart was en we besloten daar toch maar even met de auto naartoe te gaan…..en maar goed ook! Dat startpunt lag 13 km verderop! Er bleek een fietspad te zijn dat Mammoetpad heet en een wandelpad. We konden er wel om lachen!

De valse start had geen invloed op de rest van de dag. Eenmaal op de juiste plaats genoten we van het elkaar weer zien en spreken, de wandeling, de zwoele wind en de prachtige kleurrijke natuur. Ik wist van de vorige keer dat het geen 5 km was zoals op de website wordt aangegeven, maar 8,6 km. Dat vind je vooral terug in de commentaren van mensen die na 5 km toch een 3,5 km een kind getild hebben…. Je moet er niet aan denken met de warmte!

Na afloop besloten we in Exloo gezellig op het terras te gaan zitten. Het was voor mij de eerste keer weer dat ik weer uitgebreid op een terras wat heb gedronken en gegeten. De lunch was van goede kwaliteit en echte verwennerij. Het was heerlijk allemaal en de tijd vliegt voorbij op zo’n moment.

Tegen het einde van de middag namen we afscheid en gingen we ieder weer naar huis, danwel naar de camping. Echt een cadeautje zo’n dag. Wat kun je daar van bijtanken!

Author: Spaarmoeder

Welkom op het blog van Spaarmoeder. Ik ben inmiddels 41 jaar en geniet van als het geks en liefs dat zoon (12) en dochter (11) me brengen. We proberen samen zoveel mogelijk te genieten van al het mooie en goede dat op ons pad komt. Met vallen en opstaan proberen we bewuste keuzes te maken in ons doen en laten. Leuk dat je meeleest! Mijn oude blog op Blogger geeft nog nieuwe verhalen weer, maar uiteindelijk ga ik over op Wordpress.

One thought on “Opladen

  1. Superfijn, zo’n dag. Genieten. Lijkt me een mooie omgeving daar. Ik ken het alleen van vroeger, van een vakantie
    https://kostbaar.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s