Spaarmoeder!

Welkom op het Blog van Spaarmoeder! Dit is een voortzetting van Spaarmoeder.blogspot.nl

Puberitis

5 Comments

Nu zoon en dochter na de zomervakantie allebei op het voortgezet zitten, is de basisschoolperiode afgesloten. Daar waar ik van dochter op de basisschool nog kon roepen dat het een prepubertje was, zit ik nu echt wel twee ontzettend snel groeiende pubers. Via instagram volg ik ´t is hier geen hotel. Een online platform over leven en overleven met pubers en hoe je met een beetje gezond verstand en veel humor de puberteit van je kinderen doorkomt. Ik lig regelmatig in een deuk om de gekke maar o zo toepasselijke teksten. Vandaar dat ik er een aantal deel.

Mijn top 10:

  • Zodra het over schoolcijfers gaat blijken mijn pubers toch heel goed te kunnen rekenen.
  • Ik wil niet opscheppen, maar ik kan al iemands avond verpesten door te vragen: Heb je je huiswerk al gedaan?
  • Iets onder je bed schuiven is voor pubers ook een soort van opruimen.
  • Maar ik heb het niet als laatste aangeraakt. Het argument dat pubers gebruiken als het gaat om opruimen.
  • Wat heb je vandaag gedaan op school? – Gewoon, dingen.
  • Puber voor een overvolle ijskast: Waarom hebben we niets lekkers in huis?
  • We hebben het opgemeten: Van de tafel naar de vaatwasser is twee meter, maar voor een puber voelt het alsof hij naar Siberië moet.
  • Blijkbaar eten we vanavond in de kamer van mijn puber, aangezien daar al het servies ligt.
  • Mocht je je afvragen hoe het leven met mijn pubers is: ik vroeg net aan mijn zoon of hij alsjeblieft dood kon gaan in zijn game zodat we konden gaan eten..
  • ‘Maar iedereen had het slecht gemaakt´

Oftewel, aanrader voor mensen die ook de puberitis in huis hebben.

Author: Spaarmoeder!

Welkom op het blog van Spaarmoeder. Ik ben inmiddels 42 jaar en geniet van als het geks en liefs dat zoon (12) en dochter (11) me brengen. We proberen samen zoveel mogelijk te genieten van al het mooie en goede dat op ons pad komt. Met vallen en opstaan proberen we bewuste keuzes te maken in ons doen en laten. Leuk dat je meeleest! Mijn oude blog op Blogger geeft nog nieuwe verhalen weer, maar uiteindelijk ga ik over op Wordpress.

5 thoughts on “Puberitis

  1. Niet om vervelend te zijn, maar ik tel er maar 9 in de top 10

  2. Ik ben een keer met een vriendin (en collega pubermoeder) naar een voorstelling ‘t is hier geen hotel geweest. Echt een aanrader.

  3. Sinds september de oudste op het voortgezet onderwijs, bijzondere tijden kan ik je zeggen 😉 Als het goed is ga ik in november naar de voorstelling.

  4. Haha heel herkenbaar, vooral dat opruimen onder het bed. Ik dacht laatst: wat ziet haar kamer er opgeruimd uit, totdat ik onder het bed wilde stofzuigen 🙂

Leave a comment